Ontdek de adembenemende Horseshoe Bend in Arizona (2024)

Tijdens je rondreis door West-Amerika zijn er natuurlijk ontzettend veel mooie plekken om te bewonderen, maar de naam Page komt overal weer terug. Deze kleine stad in de staat Arizona is een plek die je echt niet mag overslaan. Eén van de meest indrukwekkende locaties daar is toch wel de Horseshoe Bend. Misschien wel de beroemdste haarspeldbocht ter wereld, die het hoogtepunt van jouw reis gaat worden.

Horseshoe Bend is de naam van de hoefijzervormige meander in de Colorado rivier. Er zitten natuurlijk meer bochten in die rivier, maar geen enkele is zo extreem als deze. De rivier maakt namelijk een bocht van maar liefst 270 graden! De meander bevindt zich stroomafwaarts van de Glen Canyon Dam en Lake Powell.

Horseshoe Bend bezoeken

Het uitzichtpunt over de Horseshoe Bend ligt ten zuiden van de stad Page. Het is ongeveer 4 uur rijden vanaf Las Vegas en een uur of 2 vanaf het noorden van de Grand Canyon. Langs Highway 89 volg je de route naar het Horseshoe Bend Access Point. Vanaf daar ga je te voet verder naar het uitzichtpunt. Zorg dat je goede schoenen draagt, eventueel een pet op hebt en neem vooral genoeg water mee. Er is onderweg geen schaduw, dus het kan behoorlijk warm worden. De korte wandeling van iets minder dan 1,5 is niet per definitie ook een makkelijke wandeling. In hoge temperaturen loop je door mul zand bergafwaarts, de terugweg moet je deze zelfde weg weer naar boven lopen. Toch is de wandeling het meer dan waard, want na een half uurtje lopen kun je genieten van een waanzinnig mooi uitzicht.

Op de foto

Eenmaal bij het uitzichtpunt kijk je vanaf 300 meter hoogte neer op een grote hoefijzervormige rots die is uitgesloten door de Colorado rivier. Als je daar dan staat te genieten van het uitzicht, mag een goede foto natuurlijk niet missen. Natuurfotografen kunnen hier dan ook hun hart ophalen. De beste manier om de Horseshoe bend volledig op de foto te krijgen is met een groothoeklens, maar ook zonder levert dit gegarandeerd mooie plaatjes op.

Aan het einde van de ochtend staat de bocht helemaal in de zon, wat het de ideale tijd maakt om de Horseshoe Bend te fotograferen. Dan heb je namelijk geen last van schaduwen en wordt het gebied perfect belicht. Kijk tijdens het maken van de foto wel goed uit dat je niet te dicht bij de rand komt. Er zijn namelijk geen veiligheidsrekken en er gebeuren wel eens ongelukken.

Bekijk de Horshoe Bend van bovenaf

Een nog mooier uitzicht over de Horseshoe Bend? Dat kan met een helikoptervlucht. Je vliegt dan niet alleen boven de Horseshoe Bend, maar krijgt ook de kans om de Glen Canyon Dam en het prachtige blauwe water van Lake Powell te bewonderen. De helikopter vanaf Page Municipal Airport laat je in 30 minuten genieten van dit schilderachtige landschap.

Bezienswaardigheden in de omgeving

De Horseshoe Bend is niet de enige bijzonder locatie die je tijdens een trip door West-Amerika niet mag missen. In en om Page is namelijk nog veel meer te zien. Zo is Lake Powell een paradijs voor watersportliefhebbers en is het zeker de moeite waard om een rondvaart over het meer te maken.

Een andere bekende bezienswaardigheid is de Glen Canyon dam. Deze enorme dam is 216 meter hoog en 475 meter lang. Het mooiste uitzicht over de Glen Canyon en de Colorado rivier heb je bij het uitzichtpunt van de Scenic View Road, een zijweg van Highway 89.

Ook de Antelope Canyon is zeker een bezoekje waard. Het bestaat eigenlijk uit twee delen, namelijk de upper en de lower. De Upper Antelope Canyon is een toegankelijke spleet in een rotswand die, vanwege de lichtinval, rond de middag op zijn mooist is. De Lower Antelope Canyon is een lange spleet in de grond, die je bereikt door via een aantal trapjes naar beneden te gaan. De lichtinval is hier in de ochtend heel mooi en een bijkomend voordeel is dat het dan ook nog niet zo druk is.

Wanneer je reisschema het toelaat is het zeker de moeite waard om een beetje een omweg te nemen en al deze prachtige bestemmingen te bezoeken. Je bent tenslotte toch in de buurt en het is zeker de moeite waard.

Ontdek de adembenemende Horseshoe Bend in Arizona (7)

Rianne Wernsen

Hi! Ik ben Rianne en ik ben gek op reizen. Stedentrips of verre reizen, hoe vaker hoe beter! Momenteel woon en werk ik op Curaçao en geniet ik van alles wat dit eiland te bieden heeft en maak ik zo nu en dan eens een uitstapje naar één van de omringende eilanden.

Ontdek de adembenemende Horseshoe Bend in Arizona (2024)

References

Top Articles
All 7 Rick Riordan Book Series, Ranked
Impressive Nonfiction Books for 5th Graders (10 Year Olds) - Imagination Soup
Spasa Parish
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
Sallisaw Bin Store
Black Adam Showtimes Near Maya Cinemas Delano
Espn Transfer Portal Basketball
Pollen Levels Richmond
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Things to do in Wichita Falls on weekends 12-15 September
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
Red Dead Redemption 2 Legendary Fish Locations Guide (“A Fisher of Fish”)
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
R/Skinwalker
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Cubilabras
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Juego Friv Poki
Dirt Devil Ud70181 Parts Diagram
Truist Bank Open Saturday
Water Leaks in Your Car When It Rains? Common Causes & Fixes
What’s Closing at Disney World? A Complete Guide
New from Simply So Good - Cherry Apricot Slab Pie
Drys Pharmacy
Ohio State Football Wiki
Find Words Containing Specific Letters | WordFinder®
FirstLight Power to Acquire Leading Canadian Renewable Operator and Developer Hydromega Services Inc. - FirstLight
Webmail.unt.edu
2024-25 ITH Season Preview: USC Trojans
Metro By T Mobile Sign In
Restored Republic December 1 2022
12 30 Pacific Time
Jami Lafay Gofundme
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
Crystal Westbrooks Nipple
Ice Hockey Dboard
Über 60 Prozent Rabatt auf E-Bikes: Aldi reduziert sämtliche Pedelecs stark im Preis - nur noch für kurze Zeit
Wie blocke ich einen Bot aus Boardman/USA - sellerforum.de
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
How To Use Price Chopper Points At Quiktrip
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5637

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.